Hoe worden de afspraken ingepland?

Gewone afspraken zoals inentingen, gebitsreiniging, sterilisaties en castraties etc. kun je voor bellen en worden binnen 2 weken afgehandeld.

  • 1. Rode vlag 

    Bellen => is afspraak binnen een week

    Bekijk toelichting hieronder

  • 2. Rode vlaggen

    Bellen => afspraak binnen 2 dagen

    Bekijk toelichting hieronder

  • 3. Rode vlaggen

    Bellen SPOED => dezelfde dag een afspraak

    Bekijk toelichting hieronder

Honden Ziektes

Honden / Ziektes Er zijn veel verschillende soorten hondenziektes. Hieronder geven we informatie over de meest voorkomende hondenziektes. Heb je een vraag? Ben ons gerus!

Parvo

Parvo of parvovirus diarree is een zeer besmettelijke hondenziekte die bovendien heel gemakkelijk verspreid wordt. Vooral puppy’s zijn zeer vatbaar voor parvo, maar ook bij volwassen honden kan het virus voorkomen. Bepaalde hondenrassen zoals de rottweiler en de dobermann zijn extra gevoelig voor de hondenziekte. Parvo wordt verspreid via besmette ontlasting. Honden die er aan ruiken krijgen het virus in hun slijmvliezen en uiteindelijk in de rest van het lichaam. Het virus is erg sterk en kan ook overgedragen worden via indirect contact met besmette uitwerpselen. De symptomen bij honden met parvo zijn: geen eetlust, braken, diarree, koorts, onderkoeling en bloed in de ontlasting. Dit wordt veroorzaakt doordat het weefsel van de darmen van de hond wordt afgebroken door het virus. Parvo bij honden kan uiteindelijk leiden tot de dood. Dit gebeurt het meest bij puppy’s en oudere honden. Tegen het parvovirus is geen medicijn, de hond moet uitzieken. Er kan een antibioticakuur gegeven worden om het virus in toom te houden. Het parvovirus is bestand tegen alle schoonmaakmiddelen behalve bleek en sterk water. Het virus is dus moeilijk tegen te gaan. Parvo kan worden voorkomen door het vaccineren van honden.

Hondenziekte

Hondenziekte is een besmettelijke virusziekte. Het wordt ook wel Distemper of de ziekte van Carré genoemd. De ziekte is zeer gevaarlijk en is vaak niet te behandelen. Dit virus veroorzaakt met name maag-darm problemen, maar kan ook luchtweginfecties en neurologische klachten veroorzaken. Deze ziekte kan een dodelijk verloop hebben. In het verleden heeft deze ziekte veel slachtoffers gemaakt. De hondenziekte is een echte infectieziekte die vooral wordt overgedragen op plaatsen waar veel honden samenkomen. Denk maar aan asiels, hondenpensions en uitlaatplekken. De symptomen van de hondenziekte zijn: niezen, afscheiding uit de neus, ontstoken ogen, hoesten, diarree, hersenontsteking en kramp. De hondenziekte heeft een snel verloop en meestal sterfte als gevolg. Als de zieke hond eenmaal het stadium van hersenontsteking en krampen heeft bereikt, is de kans zeer groot dat hij de hondenziekte niet zal overleven. Puppy’s moeten in hun 8e en 12e week worden ingeënt tegen de hondenziekte. Daarna zal de hond ieder jaar inentingen moeten krijgen die onder andere bescherming bieden tegen de hondenziekte.

Leverziekte (Hepatitis)
Dit is een besmettelijke virusziekte, deze besmettelijke leverziekte wordt ook aangegeven als H.C.C. Zoals de naam al zegt tast deze ziekte vooral de lever aan. Jonge honden (tot 1 jaar) zijn gevoeliger dan oudere. Behalve honden kunnen ook vossen er ziek door worden. De verschijnselen zijn heel divers.;het eerste symptoom is hoge koorts , vaak met twee pieken, de symptomen zijn licht tot zeer zwaar algemeen ziek , braken , diaree (dorst) koliek, gele slijmvliezen, ontstokken ogen / oogslijmvlies , bovendien kunnen de keellymfeklieren en andere lymfeklieren ontstokken raken, ook de nieren kunnen geinfecteerd worden. Het is mogelijk dat het virus dan via urine wordt overgebracht.

Ziekte van Weil (Leptospirose)
Een veelvoorkomende hondenziekte is de ziekte van Weil. Deze ziekte, die ook wel leptospirose wordt genoemd, kan voorkomen bij alle zoogdieren. De symptomen van de ziekte van Weil zijn: braken, uitdroging, gele slijmvliezen, koorts, vermagering, bloed in urine en ontlasting, leverproblemen en nierfalen. De bacterie die de ziekte van Weil veroorzaakt, wordt via de urine van besmette dieren doorgegeven aan andere dieren. De bacterie kan verschillende vormen en dragers hebben. Het kan voorkomen dat de leptospirose bacterie in (stilstaand) water en modder zit. Knaagdieren zijn vrijwel resistent voor de ziekte van Weil, maar dragen de ziekte wel vaak bij zich. Het komt regelmatig voor dat honden de ziekte van Weil krijgen door een beet van een rat of een ander knaagdier. Honden worden ontzettend ziek door de ziekte van Weil. De leptospirose bacterie verspreidt zich razendsnel via het bloed en heeft al snel verregaande gevolgen. Als je er niet snel genoeg bij bent, kan een hond met de ziekte van Weil overlijden aan uitdrogingsverschijnselen. De zieke hond moet snel een zeer heftige antibioticakuur krijgen als de ziekte van Weil is geconstateerd. De ziekte van Weil kan bij honden heel gemakkelijk voorkomen worden door middel van de jaarlijkse inenting voor honden.

Kennelhoest
Kennelhoest is een verzamelnaam voor ziekten van de voorste luchtwegen die veroorzaakt kunnen worden door het virus para-influenza en de bacterie bordetella. De hond kan behoorlijk ziek ervan zijn maar geneest in de meeste gevallen zonder blijvende problemen. Honden met kennelhoest hebben een droge hoest die vaak gepaard gaat met kokhalzen. De verschijnselen zijn een luide blaffende hoest, soms overgaand in braakneigingen. Verder kunnen ze algemeen ziek zijn en koorts hebben. De hond kan de ziekte overal oplopen. Het is eigenlijk een ontsteking van de voorste luchtwegen, die bij verwaarlozing ook naar de diepere luchtwegen kan gaan en dan eventueel een longontsteking kan veroorzaken. Het wordt verspreid via de lucht. Waar veel honden op elkaar zitten in de kans op besmettingsgevaar veel groter. Er wordt dan aangeraden in ieder geval de honden die naar een pension gaan hiervoor in te enten. Ook is het aan te raden oudere dieren met een verminderde weerstand in te enten omdat de problemen bij besmetting groter zijn dan bij gezonde honden. Deze laatste worden niet standaard extra voor kennelhoest ingeënt. De enting kan via een injectie en via neusdruppels. De ziekte is gelukkig goed te behandelen en gaat soms zelfs vanzelf over. Soms geneest de hond slecht of worden de verschijnselen erger en kan er een ernstige longontsteking ontstaan. Een longontsteking is erg moeilijk te behandelen en kan in bepaalde gevallen zelfs erg slecht aflopen. Het is daarom verstandig om met iedere hoestende hond, ook al lijkt het maar een kennelhoestje, toch even langs de dierenarts te gaan. Deze kan dan luisteren of de diepere luchtwegen aangetast zijn. Hoesten kan ook nog vele andere oorzaken hebben en hoeft dus niet altijd kennelhoest te zijn.

Hondsdolheid
Ook wel rabiës genoemd. Dit is een zeer gevaarlijke ziekte voor mens en dier met dodelijke afloop als de ziekte zich heeft ontwikkeld. Gelukkig komt deze ziekte niet in Nederland voor, maar over de grens in bijvoorbeeld Duitsland en België worden regelmatig besmette vossen en vleermuizen aangetroffen die een hond weer kunnen besmetten. Daarom is het verplicht om als u met uw hond naar het buitenland gaat deze te laten inenten voor rabiës. Een aantal landen eist zelfs een bepaalde antistoftiter in het bloed na de vaccinatie. Na een positief bloedonderzoek moet vaak de hond nog een aantal maanden in Nederland blijven voordat deze naar het bepaalde land mag. Dit geldtonder andere voor een aantal Scandinavische landen en het Verenigd Koninkrijk. Ook als u van plan bent om buiten de EU met uw hond op vakantie te gaan moet deze een bloedonderzoek ondergaan. Kijk voor de eisen op www.knmvd.nl.

Rode vlaggen

  • 1 Rode vlag

    - Niet eten wel drinken…
    - Diarree korter dan 2 dagen…
    - Veel plassen en drinken…

  • 2 Rode vlaggen

    - Niet eten en niet drinken langer dan 2 dagen
    - “Plots” verschijnende bulten
    - Honden die plots agressief worden
    - Wondjes aan poten, rug en gezicht…
    - Bulten die er waren maar nu groter groeien…
    - Gewichtsverlies over een langere periode…

  • 3 Rode vlaggen

    - Ademhalingsproblemen …
    - Deel van de buik wordt snel dikker. ...
    - Zwangere hond met moeilijke bevalling. ...
    - Slagaderlijke bloeding. ...
    - Constant overgeven of diarree. ...
    - Reu die niet kan plassen. ...
    - Vergiftiging.
    - Open wonden
    - Open breuken
    - Lusteloze lethargische dieren
    - Koude dieren, kwijlende dieren
    - Plots uitval van ledematen
    - Schreeuwende dieren Wegvallen/flauwvallen
    - Hyperventileren
    - Veel drinken en plassen en veel slapen/suf zijn
    - Loos braken d.w.z. achter elkaar blijven braken zonder kots
    - Poepen zonder resultaat , met blijvende aandrang.

  • Afspraak maken
    yvonne Brands
    yvonne Brands
    2024-08-29
    Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
    Aardige mensen goede verzorging
    Lisa Kilbryde
    Lisa Kilbryde
    2024-08-22
    Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
    Ik was zo bezorgd dat ik mijn kat van 23 moest inslapen terwijl er een volle wachtkamer zou zijn en lange wachttijden, deze zorgen waren na 1email en 1 telefoongesprek gelijk weg door de geweldige hulp van de assistente en de dierenarts. Wat een super afscheid hebben wij kunnen nemen van onze Molly deze mensen zijn wat ons betreft de besten van de besten, zooo lief en geduldig en zeer ervaren hebben wij dankzij hun hulp "ons kind" kunnen laten gaan naar de katten hemel. Nogmaals heel erg bedankt voor jullie top zorg!! Chapeau Lisa en Jan
    Manon Van der Ven
    Manon Van der Ven
    2024-08-18
    Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
    Hele fijne dierenarts, maakt het minder traumatisch voor de kat zelf heel geduldig en vriendelijk
    Natalie Bosgieter
    Natalie Bosgieter
    2024-05-18
    Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
    Lieve zorgzame dierenarts. Verleden jaar spoed arts nodig stond direct klaar om onze trouwe viervoeter te helpen. Kosten schappelijk en als iets niet nodig is wordt het ook niet opgedrongen.. Wij komen al sinds 2018 bij deze dierenarts
    Mirella Leloux
    Mirella Leloux
    2024-05-17
    Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
    Ik kom hier al een aantal jaren met al mijn beesten (hond, kat, konijn). Tot nu toe geen review geschreven maar deze dierenarts verdient dat wel! Afgelopen zaterdag heeft hij het leven van onze kat gered (die was al blauw en meer dood dan levend), na het toepassen van eerste hulp zijn we doorgestuurd naar het dierenziekenhuis. Vandaag weer op controle geweest bij onze eigen dierenarts, hij had het dossier gelezen van de kliniek en vond het fijn om te zien dat de kat na enkele dagen te hebben verbleven in de kliniek zo goed hersteld was. Wat ik fijn vind aan deze dierenarts is dat er ruime openingstijden zijn, eerlijke prijzen en een eerlijk en kundig advies. Je kan vaak ook op korte termijn al terecht of ze maken een plekje vrij voor je. De assistentes zijn superlief en informeren je ook goed. Misschien geen dierenarts voor smalltalk of over ditjes en datjes maar deze dierenarts verstaat absoluut zijn vak. Na al die jaren en bezoeken kan ik dat wel vaststellen.
    Ben van Roon
    Ben van Roon
    2024-05-03
    Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
    Goede informatie, vriendelijk, erg lief voor onze kat en gewoon kundig. Niet gelijk een MRI of CT scan als het niet nodig is. Normale prijzen. Een verademing 👍👍
    Lex Raaphorst
    Lex Raaphorst
    2024-04-13
    Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
    Super begaan met het werk!