Fysiotherapie en massage

De meeste mensen kennen mij als assistente op de kliniek, hiernaast heb ik ook mijn eigen praktijk “Equina, massage voor paarden en honden”.

We staan er vaak niet bij stil, maar een hond kan , net als een mens, last hebben van stijve spieren en/ of gewrichten. Je wilt graag samen met je hond plezier beleven door het maken van een wandeling, samen te sporten of te werken. Een gezonde hond hoort probleemloos, zonder pijn of beperking, te kunnen bewegen. Zodra er om wat voor reden dan ook een verstoring is in het bewegingsapparaat reageren spieren hier meteen op. 

ENKELE VOORBEELDEN: 

* loopt uw hond moeilijker naarmate hij of zij ouder wordt?

* trekt uw hond regelmatig met zijn of haar pootje?

* is uw hond angstig of gespannen?

* wordt of is uw hond geopereerd aan zijn of haar gewrichten?

* sport uw hond regelmatig?

* is uw hond humeurig en heeft geen zin om te lopen? 

Herkent u dit? 

Dan is fysiotherapie of  massage wellicht een mogelijkheid voor uw hond.

Het is echter GEEN vervanging van de dierenarts!

SINDS KORT OOK VOOR KATTEN!  

WAT KAN HET DOEN? 

Het  kan zowel curatief als preventief werken. Het  vermindert spierpijn, zorgt voor een betere

doorbloeding, kan blessures voorkomen en bevordert de beweeglijkheid van uw hond.

Ook werkt het ontspannend en het stimuleert het zelfherstellend vermogen van uw hond.

Massage kan worden ingezet bij spierproblemen, revalidatie na een blessure, na een operatie of langdurige rust.

Ook kan het helpen bij vermindering van artroseklachten.

Steeds vaker wordt massage gebruikt als voorbereiding op een sportieve prestatie of als “cooling down” na een sportieve prestatie. 

WAAR ZORGT MASSAGE VOOR?

Massage helpt om spieren goed in conditie te krijgen en te houden, het zorgt ervoor dat de doorbloeding van de spieren beter wordt. Tevens zorgt het voor dat spieren zich gaan ontspannen. Massage stimuleert de circulatie van het lymfestelsel en de bloedvaten. Het zorgt er ook voor dat de afvalstoffen worden afgevoerd. Dit alles om de bewegingsvrijheid van uw dier te bevorderen en te laten toenemen.

 UITEINDELIJK IS HET DIER DEGENE DIE BESLIST OF HIJ/ZIJ DE BEHANDELIJNG ONDERGAAT. ZEKER EEN EERSTE BEHANDELING KAN ERG SPANNEND, VREEMD OF ENG ZIJN VOOR UW DIER . UW DIER WORDT OP EEN MANIER AANGERAAKT DIE ”ANDERS” IS. OM HET VOOR UW DIER  ZO PRETTIG MOGELIJK TE LATEN VERLOPEN ZULLEN DE BEHANDELINGEN BIJ UW DIER THUIS PLAATSVINDEN. VOORAL OMDAT UW DIER  IN ZIJN EIGEN OMGEVING ZICH VAAK HET PRETTIGST VOELT.

 De behandelingen kunnen ook bij ons op de praktijk gegeven worden.

Voor meer informatie kunt u mij op de praktijk bellen, of een kijkje nemen op mijn website: www.equina.nl© Dierenkliniekoosterheem l Dierenarts l Dierenkliniek 2021 - Website & SEO door MHmediaoplossingen.nl